Farklı Bölümlerden Ders Almak İsteyen Öğrencilerimizin Dikkatine

Sevgili Öğrenciler,

Üniversitemizin farklı Bölümlerinden ders almak için dilekçeyle başvuru yapan öğrencilerimizin, Bölüm Başkanlığımıza gelerek Bölümden onaylanmış dilekçelerini alıp, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı A-1030 nolu büro da ödeme işlemleri için başvuru yapmaları gereklidir. Ödeme işlemi yapıldıktan sonra tekrar Bölüm Başkanlığımıza ödeme yapıldığını gösteren belgeyi bırakmanız gerekmektedir.

Dilekçe yollamış olmanız dersi alabilmeniz için yeterli olmayıp, ödeme işlemini tamamladıktan sonra, ilgili belgeyi tekrardan Bölümümüze getirmeniz gerekmektedir.

Yaz Okulu Süreci aşağıdaki tabloda belirtilmiş olup, işlemlerinizi buna uygun olarak yapmanız gerekmektedir.

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ
YAZ OKULU (5 HAFTA)

24 Haziran 2022 Cuma

2021-2022 Yaz Okulu'nda Açılan Derslerin ve Ders Programlarının Bölüm Web Sayfalarında İlan edilmesi için son gün

01-08 Temmuz 2022

Yaz Okulu Ücret Ödeme

01-04 Temmuz 2022

Yaz Okulu Ders Kayıtları ( Sistem Saat 10:00'da açılacaktır.)

05 Temmuz 2022 Salı

Bölüm Başkanlıklarınca Yaz Okulunda kapatılan derslerin tespit edilerek otomasyon sistemine girilmesi, bölüm web sayfasında ilan edilmesi

06-08 Temmuz 2022

Yaz Okulunda kapatılan dersin yerine yeni ders seçimi

18 Temmuz 2022 Pazartesi

2021-2022 Yaz Okulu Başlangıcı

20 Ağustos 2022 Cumartesi

2021-2022 Yaz Okulu Derslerinin Son Günü

22-27 Ağustos 2022

Yaz Okulu Final Sınavları

22-28 Ağustos 2022

Yaz Okulu Final Sınavları Not Girişleri

YTÜ Öğrencilerinin Bölüm Dışı Ders Alması (Servis Dersleri Hariç-Öğretim Planında Olmayan Dersler)

MADDE 8-

(1) YTÜ öğrencisinin, öğretim planında bulunan ve yaz okulunda açılmayan bir ders yerine YTÜ’de diğer bölümlerde açılan bir dersi alma isteğini online ders kayıtlarından önce kayıtlı olduğu bölüm başkanlığına dilekçe ile yapmalıdır. Öğrencilerin farklı bölümden ders alma isteği, Bölüm Başkanlığının önerisi üzerine Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile kabul edilir.

(2) YTÜ Öğrencisi öğretim planında bulunan ve yaz okulunda açılmayan bir ders yerine almak istediği YTÜ’de diğer bölümlerde açılan dersin saat ücretini yatırdığını belgelemesi gereklidir.

(3) Öğretim planı dışında diğer Fakültelerden/Bölümlerden alınan dersler ders notlarının dersin dersin verildiği bölüm tarafından öğrencinin kayıtlı olduğu Bölüm Başkanlığına bildirilmesi üzerine Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile sisteme girilir. Bu dersler yaz okulu sonuna kadar öğrenci otomasyon sisteminde görünmez.