Ders Seçimi Hakkında

Sevgili Öğrencilerimiz,

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılının hepimiz için sağlıklı ve başarılı geçmesini temenni ederiz.

Ders kayıt işlemleri OBS otomasyon sistemi üzerinden yapılacaktır. Ders seçimi tamamen öğrencinin sorumluluğunda olup, OBS’de görülmeyen dersler alınmamış sayılmaktadır.

Sınıf bilginizi OBS’den üzerinden kontrol ediniz ve buna uygun olarak ders seçim gününde derslerinizi seçiniz.

Önceden alıp, başarısız olduğunuz veya düşük notla geçip not yükseltmek istediğiniz seçmeli derslerde, ders kaydı sırasında mutlaka ders saydırma işlemi yapınız.

Ders kayıtları ile ilgili tüm yönetmelik bilgilerini ve güncel duyuruları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının internet sayfasından http://www.ogi.yildiz.edu.tr/ takip ediniz.

Ders seçimi için karşılaştığınız sorunlarla ilgili olarak ehmblm@yildiz.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Harç ile ilgili sorunlarınız için Harç Bürosu ile irtibata geçiniz.

Ders seçimi esnasında zorunlu dersler haricinde döneminizde almanız gereken seçimlik dersleri de almalısınız. Seçimlik derslerde gruplar arasında denge gözeterek kontenjan artırımı yapılacaktır.

Çok Disiplinli Tasarım Projesi dersini alacak olan öğrencilerimiz; BME4991 kodu ile dersi seçmelidirler.