2022-2023-Bahar dönemi EHM9000 Bitirme Çalışması Hakkında

Sevgili öğrenciler,

2022-2023-Bahar döneminde EHM9000 Bitirme Çalışması dersini alacak öğrencilerimizden;

1. 2022-2023 Güz döneminde EHM4200 Tasarım Projesi dersini almış olan öğrencilerimizin EHM9000 dersini OBS sisteminde eklemeleri yeterlidir. Bu öğrencilerimiz Güz dönemi başında seçtikleri konu/takım arkadaşları ve kendilerine atanan danışmanları ile çalışmalarına devam edeceklerdir. İlâve bir işlem gerekmemektedir.

1. 2022-2023 Güz döneminde EHM4200 Tasarım Projesi dersini almamış olan öğrencilerimiz EHM9000 dersini OBS sisteminde ekledikten sonra, 2 veya 3 kişiden oluşan takımlarını belirlemeli ve aşağıdaki listede belirtilen konulardan birisini seçip FR-1487 Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Tasarım Projesi ve Bitirme Çalışması Kayıt Formu’nu doldurarak  ehmprojekomisyonu@yildiz.edu.tr adresine göndermelidir.

Takım oluşturamayan öğrencilerimiz aşağıdaki listede verilen konuları öncelik sırasına göre (ilk tercihinizden son tercihinize doğru) sıralayarak ehmprojekomisyonu@yildiz.edu.tr e-posta adresine göndermelidir. Bitirme çalışması Komisyonu tek kalan öğrencileri mümkün olduğu ölçüde tercih sırasını gözeterek birleştirecek ve 2 veya 3 kişilik takımlar oluşturacaktır.

Bitirme Çalışması ana konu başlıkları aşağıdaki çizelgede verilmiştir.

Konu No.

Konu Başlığı

Konu-1

Güvenli Sürüş İçin Sürücü Destek Sistemi

Konu-2

İnsansız Araç Uygulamaları (Otonom vb.)

Konu-3

Gezgin Robot Tasarımı

Konu-4

Akıllı Ulaşım (Konum Belirleme, Konuma Yönlendirme, En Kısa Yol Optimizasyonu)

Konu-5

Akıllı Tarım (Sera Tasarımı, Ürün Toplama, Sulama, İlaçlama vb.)

Konu-6

Giyilebilir Sistem Tasarımı (Akıllı Bileklik vb.)

Konu-7

Sağlık Hizmetlerinde Elektronik Uygulamaları ve Teletıp

Konu-8

Elektronik Savunma ve Güvenlik Sistemleri Tasarımı

Formu doldururken dikkat edilecek hususlar:

• FR-1487  formu bilgisayar ortamında doldurulmalıdır. El yazısı ile doldurmayınız.
  • Form doldurulduktan sonra mavi tükenmez kalem ile tüm takım üyelerince imzalanmalıdır. Kurşun kalem ile imzalanmış belgeler geçerli sayılmayacaktır.
  • FR-1487  formu doldururken e-posta iletişim bilgileri kısmına mutlaka üniversitemiz tarafından sağlanan ...@std.yildiz.edu.tr  uzantılı kurumsal e-posta adreslerinizi yazınız.
  • Tüm gerekli bilgileri girdikten ve imzaları tamamladıktan sonra FR-1487 numaralı formu PDF formatında en geç 24.02.2023 Cuma günü saat 23.59’a kadar Bitirme Çalışması Komisyonunun ehmprojekomisyonu@yildiz.edu.tr  adresine e-posta gönderiniz.
  •  FR-1487 formu göndermeyen veya takım oluşturamadığı halde komisyona bildirmeyen öğrencilerimizin proje konuları Bitirme Çalışması Komisyonu tarafından belirlenecektir.

Esenlikler dileriz.

EHM Bitirme Çalışması Komisyonu