Ana içeriğe atla

2022-2023 Bahar Dönemi Bitirme Çalışması Sunum Programı

Sevgili Öğrenciler, 

 

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Bitirme Çalışması Dersinin Final sunumları bölümün internet sayfasında ilan edilen programa göre 15.06.2023 Perşembe günü saat 09:00 – 17:00 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Sunum planı ekte verilmiştir.   

 

Her bir proje takımı için 20 dakika sözlü sunum, 10 dakika soru-cevap ve değerlendirme süresi planlanmıştır. Sunumlarınızı hazırlarken bu süreleri dikkate alınız.

 

Sunumlar programda belirtilen saatte başlayacak olup online.yildiz.edu.tr çevrimiçi öğretim sistemi üzerinden yürütülecektir. Danışmanınız tarafından çevrimiçi sistemde tanımlanacak ve sizlere gönderilecek olan toplantı linkine bağlanarak sunumlarınızı gerçekleştiriniz. Sunum toplantılarına takım üyesi olan her öğrencinin katılması zorunlu olup, sunuma katılmayan öğrencilerin final puanı hesaplanmayacak, OBS sistemine sınava katılmadı olarak işlenecektir. Programda bir aksama olmaması için başlama saatinden önce danışmanınızın sizlere göndermiş olacağı toplantı linkine bağlanarak hazır bekleyiniz.

 

Bitirme Çalışması sözlü sunumlarına ek olarak, her proje takımı çalışmalarını özetleyen bir POSTER hazırlayacaklardır. Posterler Uygulama Takviminde belirtilen tarihe kadar tüm jüri üyelerine ve Bitirme Çalışması Komisyonunun e-posta adresine e-posta ile gönderilmelidir.   Hazırlanan posterler sözlü sunumunuzu müteakip ekrana yansıtılacak ve jüri üyelerine gösterilerek kısaca anlatılacaktır. Ayrıca bir poster sunumu etkinliği düzenlenmeyecektir. Değerlendirmelerin çevrim içi olması sebebiyle hazırlanan posterlerin bastırılması gerekmemektedir.

 

Posterler için belirlenmiş herhangi bir şablon kısıtı yoktur. Ancak posterlerinizi hazırlanırken aşağıda verilen uyarıları dikkate alınız. Örnek bir poster ekte verilmiştir.  

 

  • Posterin ilk kısmında YTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü ifadesi, çalışmanın başlığı, takım üyelerinin isimleri, danışman öğretim üyesinin ismi yer almalıdır.
  • Çalışmanın amacı, özeti ve yöntemi kısaca açıklanmalıdır.
  • Çalışmadaki donanımın blok diyagramı, devre şematiği verilmelidir.
  • Yazılımların algoritmalarının akış diyagramları posterde yer almalıdır.
  • Posterin son kısmında da sonuçlar bölümü olmalıdır.
  • Posterde mümkün olduğunca az yazı, çok sayıda şekil/diyagram yer almalıdır.
  • Poster, çalışmanın tümünü özetleyecek şekilde anlaşılır halde hazırlanmalıdır.

 

 Değerlendirmelerin çevrim içi olması sebebiyle Bitirme Çalışması Kitapçıklarının basılı halleri toplanmayacaktır. Ancak, sunum esnasında jüri üyeleriniz tarafından sizlere raporunuzla ilgili düzeltme önerilirse bu önerileri dikkate alarak raporunuzun son şeklini hazırlayınız ve Bitirme Çalışması Komisyonunun e-posta adresine güncel raporunuzu iletiniz.

 

 Bitirme Çalışması Komisyonu e-posta adresi: ehmprojekomisyonu@yildiz.edu.tr

 

Başarı ve esenlik dileklerimizle,

Bitirme Çalışması Komisyonu