Ana içeriğe atla

Tasarım Projesi ve Bitirme Çalışması Konu Seçimi Hakkında

Sevgili öğrencilerimiz,

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında EHM-4200 Tasarım Projesi ve EHM-9000 Bitirme Çalışması derslerinde uygulanacak olan ana konu başlıkları aşağıdaki çizelgede verilmiştir.

TPBC2023

EHM4200-Tasarım Projesi veya EHM9000-Bitirme Çalışması derslerini alan tüm öğrencilerimiz;

1. İki veya üçer kişilik takımlar oluşturarak yukarıda ana başlığı verilen konulardan birisini seçmeniz gerekmektedir. Çalışılacak olan proje başlığı seçilen ana konu kapsamında olmak kaydıyla proje takımı ve danışman hoca tarafından belirlenecektir.

2. Oluşturulan iki veya üç kişilik proje takımı olarak https://kalite.yildiz.edu.tr/sayfa/Kalite-Dokümanları/Formlar/339 web sayfasından indirilebilen FR-1487 Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Tasarım Projesi ve Bitirme Çalışması Kayıt Formu’nu doldurunuz.

 

Formu doldururken dikkat edilecek hususlar:

· FR-1487 formu bilgisayar ortamında doldurulmalıdır. El yazısı ile doldurmayınız.

· Form doldurulduktan sonra mavi tükenmez kalem ile tüm takım üyelerince imzalanmalıdır. Kurşun kalem ile imzalanmış belgeler geçerli sayılmayacaktır.

· FR-1487 formu doldururken e-posta iletişim bilgileri kısmına mutlaka üniversitemiz tarafından sağlanan ...@std.yildiz.edu.tr uzantılı kurumsal e-posta adreslerinizi yazınız.

 

3. Tüm gerekli bilgileri girdikten ve imzaları tamamladıktan sonra FR-1487 numaralı formu PDF formatında en geç 01.10.2023 Pazar günü saat 23.59’a kadar Bitirme Çalışması Komisyonunun ehmprojekomisyonu@yildiz.edu.tr e-posta adresine gönderiniz.

 

4. BAP Koordinatörlüğü Tarafından Desteklenen Kurum içi projeler, BİDEB projeleri, TÜBİTAK destekli girişimcilik projeleri, TUSAŞ destekli LIFT-UP projeleri ve benzeri Kurum/Kuruluşlar tarafından desteklenen proje başvuruları kabul almış öğrenciler ilgili proje konularını Tasarım Projesi Bitirme Çalışması konusu olarak saydırabileceklerdir. Bu öğrencilerimiz FR-1487 formuna desteklenen proje konularını yazmalı ve ek olarak destek veren kurumun kendilerine sağladığı proje kabul/destek onay yazısı ile birlikte e-posta ile göndermelidir.

 

2209 BİDEB projeleri, Tübitak destekli girişimcilik projeleri ve benzeri kurum/kuruluşlara yapılan ve başvuruları henüz kabul almamış proje konularını Tasarım projesi/ Bitirme çalışması konusu olarak saydırmak isteyen öğrencilerimiz proje danışmanları ile irtibata geçerek proje danışmanının ilgili proje başvuru dosyasını Bölüm Kuruluna sunmasını sağlamalıdırlar. Proje Danışmanı tarafından Bölüm kuruluna sunulan başvurular Bölüm Kurulunca değerlendirilecek ve uygun görülmesi durumunda Tasarım projesi/Bitirme çalışması konusu olarak kabul edilecektir.

 

5. Takım oluşturamayan öğrencilerimiz yukarıdaki listede verilen konuları öncelik sırasına göre (ilk tercih son tercihe doğru) sıralayarak ehmprojekomisyonu@yildiz.edu.tr e-posta adresine e-posta iletmelidir. Bitirme çalışması komisyonu tek kalan öğrencileri tercih sırasını gözeterek birleştirecek ve iki veya üçer kişilik takımlar oluşturacaktır.

 

6. FR-1487 formu göndermeyen ve/veya takım oluşturamadığı halde komisyona bildirmeyen öğrencilerimizin proje konuları Bitirme Çalışması Komisyonu tarafından atanacaktır.

 

7. Tasarım Projesi/Bitirme Çalışması proje takımları ve Danışman eşleştirmeleri dönemin ikinci haftası sonunda EHM Bölüm internet sayfasında ilan edilecektir.

 

Öneriler:

· Proje önerileri; derslerde edindiğiniz bilgi ve becerilerinizin kullanıldığı, Karmaşık bir Sistem, Süreç, Cihaz veya Ürün ortaya koyacak şekilde yapılmalıdır. Burada "karmaşık sistem" tanımı; çok bileşenli ve çeşitli alt sistemleri içeren ve/veya birden fazla disiplini ilgilendiren, analizi ve tasarımı karmaşık bir problem olan sistem, süreç, cihaz veya ürün anlamındadır. Karmaşık problem; çözümü için derinlemesine mühendislik bilgisi, soyut düşünme, temel mühendislik ilkelerinin ve ilgili mühendislik disiplininin önde gelen konularında araştırmaya dayalı bilginin yaratıcı biçimde kullanımı, yeni bir model veya yöntem geliştirme gibi ögelerden bazılarını veya tümünü gerektiren, farklı gereksinimleri olan çeşitli paydaşları ilgilendiren, çeşitli bağlamlarda önemli sonuçları olabilecek geniş kapsamlı problem anlamına gelmektedir.

· Projeler, Mühendislik standartlarını ve gerçekçi koşulları/kısıtları içeren bir ana tasarıma sahip olmalıdır. Tümüyle literatür araştırması ve/veya sadece analiz içeren çalışmalar veya kuramsal/uygulamalı bir derste yapılan kısmi tasarım uygulamaları ve/veya mühendislik standartları ve gerçekçi koşulları/kısıtları yeterince karşılamayan tasarım çalışmaları kabul edilmemektedir.

Başarılar dileriz.

 

EHM Bitirme Çalışması Komisyonu